Следвайте Гласове в ТелеграмПланира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПланира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси
Коментари Харесай

БСП към Тагарев: Планирате ли предаване на C-300 на Украйна и приватизация на болница Лозенец

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Планира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси C-300 на Украйна и приватизацията на резиденция „ Лозенец ”, с цел да бъде построен там жилищен комплекс, попита заместник-председателят на партията
 
„ Българска социалистическа партия се отнася с голямо почитание към Българската войска и опитите, които направи министър Тагарев през днешния ден да внуши, че надали не Българска социалистическа партия с дейностите и позициите си се обръща против Българската войска, са меко казано неточни. Не бива и той самият да се разпознава с Българската войска. Ние сме против неговите дейности и позиции и считаме, че той не прави задоволително, с цел да бъде Българската войска мощна и да извършва конституционните си отговорности. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и на Народното събрание Кристиан Вигенин на брифинг в централата на партията.
 
Той взе мотив от това, че към момента не е свикано поисканото от Българска социалистическа партия взаимно съвещание на комисиите по външна политика и на защитата, на което да бъде изслушан министърът във връзка с сигурността на България, с цел да зададе обществено въпросите на социалистите към него. 
 
„ Доколкото явно се възнамерява разширение на военното наличие на НАТО в България, към днешна дата няма отговор на въпроса по какъв начин увеличеното наличие на сухопътни сили в България ускорява сигурността на България, имайки поради, че България няма сухопътна граница нито с Беларус, нито с Русия, за разлика от страните, в които това наличие към този момент беше разширено ”, обърна внимание Вигенин.
 
Той акцентира, че не е ясно какви са действителните оценки на министъра за заканите в Черно море, в случай че тази заран е декларирал, че качествата на Русия в Черно море са намалели и не смята, че има директна опасност, а в това време се възнамерява разширено военноморско наличие на НАТО. 
 
По какъв метод ще се съгласува с жителите на Ямбол и региона, в случай че вероятно бъдат ситуирани тези сили и желанията им за създаване на нова база или разширение на съществуващите и въз основа на какви критерии биха били взети решенията за местоположението на тези нови уреди, попита още замесник-председателят на Българска социалистическа партия.
 
„ Планира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси C-300 на Украйна? Защото информацията, която имаме е, че се възнамерява това да се случи на две стъпки. Първо, да бъдат предоставени боеприпасите към тези зенитно-ракетни комплекси и по-късно, по претекст, че няма от кое място да бъдат открити нови и ресурсът на сегашните е изминал, да бъдат предадени и самите зенитно-ракетни комплекси ”, сподели още Вигенин, като предизвести, че  те пазят АЕЦ „ Козлодуй ” и София и няма с какво и по какъв начин да бъдат сменени.
 
Той обърна внимание и на информацията, че се усилват рапортите за овакантяване в армията. 

„ Искаме да знаем какво ще предприеме министърът, в случай че това е по този начин, да не се случва и да бъде укрепена Българската войска ”, настоя социалистът.
 
Последният въпрос, който социалистите имат към министър Тагарев, е обвързван с резиденция „ Лозенец ” и дали се възнамерява да бъде извадена от Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно-почивно дело ”, да бъде предадена на ръководство на Министерски съвет с вероятност да бъде приватизирана и там да бъде построен жилищен комплекс.
 
„ Ще кажете, че това наподобява много необикновено, само че ние видяхме, че това държавно управление постоянно прави невероятни,  неочаквани и нелогични неща. Извиняваме се, в случай че по този метод нарушаваме нечии проекти, само че резиденция „ Лозенец ” не може да става жертва на краткотрайни държавни управления и краткотрайни министри и едно от последните кътчета в този регион на София да стане жертва на алчността на олигарсите ”, разяснява Кристиан Вигенин.


Инфо: bsp.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР